perjantai 25. helmikuuta 2011

Pienen vaatettaminen

Vaikka meidän poikamme onkin ns. iso keskonen, eli painoi syntyessään yli 1,5 kg, oli hänen vaatettaminen aluksi melko haastavaa. Hän tuntui hukkuvan pienimpiinkin vaatteisiin, vaipoista nyt puhumattakaan. Erityisen hankalaa oli asetella lasta turvakaukaloon, koska vartalon linjat peittyivät liian ison toppapussin sisään. Ensimmäisinä viikkoina ainoa automatka olikin sairaalasta kotiin tulo. Mikä tietysti oli muutenkin vaan hyväksi, sillä ei niin pienen kanssa ollut tarvetta muualla käydäkään kuin neuvolassa.

Pojalla oli syntymästään lähtien käytössä 50 cm ja 50/56 cm vaatteita. Enimmäkseen kietaisubodeja ja "sukkahousuja". Näillä pärjättiinkin sitten ensimmäiset 2 kuukautta. Aluksi kaikki näytti ja tuntui tosi isolta. Silti hämmästyin suuresti siinä vaiheessa kun nämä ensimmäiset vaatteet alkoivat käydä pieniksi. Aika menee niin hurjan nopeasti, vaikka siltä ei joka hetki tunnukaan.

Me saimme suurimman osan varsinkin noista pienimmistä vaatteista sukulaisilta ja ystäviltä. Onneksi, sillä en olisi millään ehtinyt hankkia riittävästi vaatetta ja toiseksi noin pieniä vaatteita tuntui olevan todella harvassa.

Nyt kun on ehtinyt jo enemmän kierrellä lastenvaatekauppoja ja selailla nettiä, pieniä vaatteita myyviä kauppojakin on sattunut kohdalle. Ainakin H&M, Lindex ja monet pelkästään lastenvaatteita myyvät kaupat tarjoavat kokoja 40 cm:stä alkaen.

Erityisesti on mainittava kohtalaisen uusi lastenvaatteisiin erikoistunut liike Beibamboo, josta oli juttua uusimmassa Vauva-lehdessä (2/2011). Beibamboon halusin mainita siksi, että heillä on oma mallistonsa keskosille. Se on kokoa 40 ja suunniteltu niin, että vaatteet rasittaisivat mahdollisimman vähän haurasta ihoa. Sivusaumoja ei ole ja pesulaput on sijoitettu vaatteiden ulkopuolelle. Materiaalina on luomubambu. Vaatteita voi ostamisen lisäksi myös vuokrata, mikä on mahtava idea, sillä usein nuo pienimmät vaatteet eivät täysaikaisilla lapsilla kestä kovin kauaa. Pienille keskosille taas nuo 40 cm vaatteet voivat mennä kuukausia.

Harmittavasti hoksasin Beibamboon vähän liian myöhään. Mutta ehkäpä meidän iso keskonen saa sieltä jonkun ihanan bambuvaatteen vaikka puolivuotislahjaksi...

Ei kommentteja: