tiistai 8. maaliskuuta 2011

Tässä hetkessä

Nyt on tainnut suurin piirtein tulla pistettyä kirjalliseen muotoon ne ajatukset, joita pyörittelin ennen tämän blogin aloitusta. Toisin sanoen alun "takaumavaiheen" jälkeen luvassa on fiiliksiä tässä ja nyt.

Poika on nyt paria päivää vaille neljä kuukautta ja keskosuudesta muistuttaa enää oikeastaan rautalisä, jota edelleen päivittäin popsimme. Ensi viikon neuvolassa ajankohtaiseksi tulee kysymys kiinteiden aloittamisesta. Niitä nimittäin suositellaan keskosille jo nelikuisina.

Olen kuitenkin siinä käsityksessä, että jos iso keskonen kasvaa hyvin rintamaidolla, hänen kohdalla voidaan noudattaa täysaikaisten ravintosuosituksia. Siksi haluaisin nyt kuulla ammattilaisen mielipiteen asiasta. Itse olen sitä mieltä, että poikani pärjää vielä ihan hyvin äidinmaidolla ja voi odottaa hetken ennen kuin siirrytään muihin murkinoihin.

Toinen syy siihen, miksi kiinteät voisivat vielä odottaa, on allergiaepäilys, johon emme ole vielä saaneet varmuutta. Poika on mitä todennäköisimmin allergisoitunut jollekin tai joillekin ruoka-aineille, joita hän saa äidinmaidon kautta. Ennen kuin allergian syy varmuudella selviää (jos se koskaan selviää) en haluisi muita ruokia aloittaa.

Allergiasta kirjoitankn vielä erikseen, koska se on ollut aikamoinen riesa tässä viime viikkoina. Ja varmaan tulevinakin.

Ei kommentteja: